Ορεινές - Εναλλακτικές Διαδρομές Δήμου Αλεξανδρούπολης
Η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή και ενημερώνεται συνέχεια με πληροφορίες και περιεχόμενο.

Αρδάνιο

 • Τοποθεσία

  Καθώς το χωριό βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης- Ορεστιάδας, αλλά και πλησίον κόμβου της Εγνατίας οδού, προσφέρει περισσότερες επιλογές αναψυκτηρίων.

 • Ιστορικά στοιχεία της περιοχής

  Οι αρχαιολόγοι τοποθετούν στον τόπο του σημερινού οικισμού την αρχαία Δύμη. Εδώ βρίσκονται κατά καιρούς αρχαϊκά αγγεία που πιστοποιούν τον αρχαίο της πολιτισμό. Προ πενήντα ετών περίπου βρέθηκε εδώ μία μεγάλη σαρκοφάγος του 2ου μ.Χ αιώνα, η οποία σήμερα κοσμεί την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής) ( Επιχειρησιακό σχέδιο πρώην Δήμου Φερών, 2009)

  Εκτός αυτών, κοντά στο χωριό σώζεται καμάρα- τόξο που είναι ό, τι απέμεινε από την φημολογούμενη ρωμαϊκή γέφυρα που βρίσκονταν επί του εγκάρσιου προς την Εγνατία άξονα και άφησε το όνομα Κεμέρ (Τουρκιστί ζωνάρι, καμάρα) στην περιοχή.

 • Πολιτισμός - Σύλλογοι

  Κάθε τέλος Αυγούστου διοργανώνεται το ετήσιο Αντάμωμα των κατοίκων. Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας» πραγματοποιεί καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους διάφορες εκδηλώσεις.

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας» στεγάζεται στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου είναι ένας δραστήριος Σύλλογος, ο οποίος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια του έτους.